Antwerp Gipsyka Orkestra

Zondag 20 mei - 21u30 - Mainstage

Hoe valt te verklaren dat Antwerp Gipsyska Orkestra in heel Europa, van het zuiden tot de Balkan, een spoor van verschroeide podia, verwonderde puristen en murw gedanste menigtes trekt? Al ruim tien jaar lang staat Antwerp Gipsyska Orkestra garant voor een waanzinnige mix van gipsy, reggae, balkanbeats en ska. Met een ijzersterke live-reputatie en een repertoire dat virtuositeit combineert met onweerstaanbare grooves die geregeld ondersteund worden door vette beats, dompelt Antwerp Gipsyska Orkestra het publiek onder in extase. Time to party! 

Gipsyska is een begrip in heel Europa, Australië, delen van Azië en Amerika. De band stond al op de grootste podia ter wereld: van Dour over Lowlands, Boomtown Fair (UK) tot Sziget.

Na Tuttilegal (2007), I Lumia Mo Kher (2011), en Kilo Gipsyska (2015) is er nu Black Panther (september 2017). Daarop keert de band  terug naar haar roots. Black Panther is een energieke plaat met een mix van reggae, gipsyska, dub, tallava, trap, drum& bass en funk.  Geproduced door de Brit Jamie Evans, opgenomen in studio Porino in Borgerhout door de Brit Colin John Brain en gemixt in Servië door Vladimir Perovic.

Pers:
“Uitstekend nieuw album van de Antwerpse band die ska en reggae vrolijk versmelt met balkanpop.” De Standaard

“Zo Balkan heeft reggae nog nooit geklonken, of was het omgedraaid?” Reggae.be

“Uitstekend zigeunerreggaefeestje!” Tropicalidad 

gipsyska.com