Caldera

Zondag 09 juni, Café Cornet, 22u00

Een caldeira of caldera is een grote komvormige krater, gevormd door vulkanische activiteit. Caldeira’s ontstaan wanneer grote hoeveelheden pyroclastisch materiaal door een vulkaan worden uitgestoten waardoor het dak van de magmakamer niet meer ondersteund wordt. Hierdoor zakt het dak en valt het in de magmakamer. (Wikipedia)

Eigenlijk bestaat de band niet meer. Maar bestaat er wel zo iets als een ‘Belgische Metal Scene’ vroeg Poppunt Magazine zich in 2014 al af…

(Let op: Niet voor gevoelige zielen – KNT)

Awel gdvrdmme, we zullen bewijzen van wel: onze door jullie intussen zeer gekende en doorgaans zachtaardige, fijngevoelige en wel geklede presentator Samuel Paul De Roeck heeft af en toe de behoefte om losgelaten te worden…Als frontman van Caldera zien jullie hem in een totaal andere gedaante op het podium verschijnen. Vergeet de woorden en lofzangen van de afgelopen dagen, zijn stembanden zullen nu hun laatste trillingen uitpersen en duivelse oerkreten die naar je kloten grijpen over het plein schreeuwen. Rechttoe rechtaan metalcore van de bovenste plank, mét zware breakdowns… Als er gitaren en drums moeten sneuvelen on-stage dan zal het nu gebeuren. Als er dan toch rotsblokken tegen je smoel moeten vliegen, als er dan toch een stage naar de sloop moet, welaan, laat de duivels in je los en be there… (met citaten uit Poppunt Magazine – Pieter-Jan Symons)