Orchestre International Du Vetex

Zondag 09 juni, Palm Mainstage, 23u00

Een gekke brassband met muzikanten afkomstig uit België, Frankrijk en de Balkan. De band creëerde zijn eigen muzikale universum: hun muziek is een combinatie van Latijns geïnspireerde Balkan muziek vermengd met tarantella, polka of cumbia. Allemaal gebundeld in een leuk punky pakket!

In een tijdspanne van 13 jaar voerden ze meer dan 900 concerten uit. Van de straten van Brussel, Lille, Londen of Sarajevo tot de wereldmuziekpodia Sofia, Graz, Beijing, Belgrado, Boedapest, Praha, Milaan, Buenos Aires, Zürich, Amsterdam, Parijs, Malaga of het Montreal Jazz Festival.

Maar Orchestre International du Vetex is ook de perfecte band voor een geweldige theatervoorstelling. In 2009 presenteerden ze ‘Balkan Banquets’, een originele uitvoering waarbij de band wordt ondersteund door de ongelooflijke Mostar-geboren zanger Jelena Milusic en verschillende andere muzikanten uit de Balkan. Sinds 2011 werken ze ook samen met verschillende Argentijnse muzikanten die de voorstelling ‘Rumbabalkanika’ presenteren.

Voor 2019 bereid Orchestre International du Vetex een gloednieuw album voor, evenals een spannende theatervoorstelling gebaseerd op de roman ‘Black Leaves’ van de Pools-Belgische schrijver Maya Wolny en het karakter van de Joods-Belgisch-Poolse fotograaf Julia Pirotte.

Maar vooral: ze komen een feestje bouwen in Kalmthout!