Oriens

Zaterdag 08 juni, Café Cornet, 18u00

Een Belgische alternative rockband bestaande uit acht met distortion besmeurde hersenhelften. Invloeden van Deep Purple, Led Zeppelin, Pink Floyd, Nick Cave.

De missie die deze vier liefhebbers der gitaar herrie met zich meedragen, is om deze geweldige muziekgeschiedenis aan te vullen en te vernieuwen. In het najaar van 1997 zijn ze op 2 maanden tijd allemaal vanuit de smerigste krochten van de onderwereld ter aarde samengebracht.

Simon Fivez, als frontman uit de baarmoeder gekatapulteerd, neemt vocals en rhythm guitar voor zijn rekening. Tim Wuyts doet als lead guitarist niets liever dan nekpijn veroorzakende riffs lanceren en waagt zich ook aan de backing vocals. Manu Jans doet met twee snaren minder de schaamstreek zo hard trillen dat je wel geweten zal hebben dat hij als bass player door het leven gaat. Maarten Fivez tenslotte houdt dit zootje ongeregeld tesamen met een impressie van de gruwelijkste natuurrampen vertaald op drums.

Verwacht een intense ervaring waarvan ‘moddervette riffs, energieke zang en een donderende ritmesectie’ maar een schuchtere poging is om deze onvergetelijke trip te omschrijven.