The Kids

Zondag 09 juni, Palm Mainstage, 18u40

De Antwerpse band THE KIDS werd opgericht in ‘76 en is (dixit Het Nieuwsblad) de enige echte punkgroep die België tot vandaag heeft gekend. Frontman/zanger Ludo Mariman ontdekte in punk de ideale expressievorm en liet – na de split in ‘86 – een oeuvre achter van 5 albums en één live album.

In 1996 – 20 jaar na hun ontstaan – kwamen The Kids opnieuw bij elkaar.

The Kids brengen punk zoals die goed om horen is: fel en snel, enthousiast en vinnig, en prima composities zonder pretentie.

Zeer opvallend: hun album ‘The Kids’ verscheen amper één jaar na ‘Never Mind The Bollocks’ van de Sex Pistols en temidden van de punk explosie vanuit Londen. Nooit eerder werd in België bij het ontstaan van een nieuw genre zo snel een volwaardig muzikaal antwoord geboden. Het album werd in amper één dag opgenomen (met de twaalfjarige Danny De Haes op bas) en dat in een opvallende productie van Leo Caerts, wijlen orkestleider van Will Tura. Songs als Do You Love The Nazis, Bloody Belgium, There Will Be No Next Time en Fascist Cops blijven onsterfelijk. In de underground ontwikkelde het album zich tot een collectors item en is zondermeer het meest gezochte Belgische punk album. Voor de kenners: de versie in rood vinyl is inmiddels 125 euro waard… En inderdaad: de plaat duurt amper 25 minuten en 44 seconden.

Wedden dat het zal knallen op / naast / tussen / voor / achter onze Palm Mainstage?