Patrick & Cerys

Mag het gezegd worden? We doen het gewoon: deze ‘ouwe rakkers’ gaan jullie naar alle waarschijnlijkheid wel herkennen: Cerys [Kèrres] Meredith, beter gekend als Kalmthoutse singer-songster met Welshe roots, waagt zich vanavond aan een Dj-set in het fijne gezelschap van Patrick Boons.

Normaal gezien staat hij met een mega lens voor jullie neus of aan één of andere stage om een band/Dj op de gevoelige plaat vast te leggen. Niet zo vanavond, want stiekem is hij ook actief in de weer om via zijn FB pagina ieder die hij tot zijn vriendenkring toelaat een stukje muziekgeschiedenis mee te geven.

Verwacht geen bonkende beats, eerder een fijne mix van Abba tot Zappa, van Madness naar Ferre Grignard, of recentere stuff zoals daar zijn Charlotte Adigéry & Bolis Pupul…

Alors On Danse

Black Leather Jacket

Je rock-'n-roll loepzuiver en onversneden? Met de heren van BLACK LEATHER JACKET ben je aan het juiste adres. Overstuurde gitaren, pompende baslijnen en explosieve drums ...

Maar vooral heerlijke songs, die rijkelijk refereren naar helden als Ty Segall, The Hives, Black Rebel Motorcycle Club of Black Sabbath..

In 2018 trekt het trio zich terug in de GAM Studios voor de opnames van ‘Tranquillizer’. En dat wordt een bijzondere debuutplaat: de band verlaat definitief de platgetrede paden van de Vlaamse polderrock en ontwikkelt een eigen, internationaal klinkende sound: heldere garagerock, punk en rock 'n' roll: gebald en nijdig maar tegelijk gelaagd en intelligent.

Luister maar naar 'Intoxicated', 'Western World' of 'Village People' met de volumeknop op 11 en probéér dan maar eens niét met gebalde vuist in de lucht je woonkamer of keuken rond te hossen.

Bovendien laten de jongens ook invloeden van minder voor de hand liggende genres als noise ('FFFreaks'), psychedelica en zelfs een snuif progrock (‘A Burnt Child Dreads Fire’) binnensijpelen. Net deze veelzijdigheid maakt Black Leather Jacket: lekkere, vette rocksingles afgewisseld met ambitieuze en hoogstaande albumtracks: een winnende combinatie.

We kregen hen deze keer aangeboden op een plateau recht van de toog, en dat aanbod afslaan was deze keer not done…

Fire & Flora - Ron Jaluai

Een magische sfeer, dat willen we creëren in ons schattige parkje. Nee, fout, die GAAN we creëren… Deze editie bouwt Ron Jaluai een psychedelische en sprookjesachtige atmosfeer waarbij ons Bib plein wordt omhuld door… maar liefst 250 paddenstoelen, massa’s kleine vlammetjes en lampionnetjes, omgeven en omringd door massa’s “rookbubbles”!

Deze sfeer wordt extra versterkt door het voorzien van bijhorende magische, betoverde muziek en uitlichting met zware UV-uitlichting, die de volledige omgeving in UV effect zet (vanuit alle richtingen)!!!

We gaan jullie verwennen en verrassen met een fantasierijke omgeving die nog nooit gezien is! Een sfeer tevoorschijn toveren… een ongezien decor, dat elkeen onderdompelt in kleur, licht, vuur, witte rookbubbles en vooral VERWONDERING!!! ’n Decor dat nog wel even op ’t netvlies zal gebrand blijven en in ’t hart zal dwalen!

Creaclau

Een glimlach is de beste make-up die je kunt dragen…

Een glimlach is ook net datgene wat we willen toveren op ieders gezichtje tijdens onze Straatfeesten. Of je nu een mooie fee, een gevaarlijk ogende tijger of een bloemenmeisje/jongen wil zijn, die keuze laten we aan jou.

Het kost jullie niets, nada, rien, maar in ruil willen we wel vragen je beste glimlach op je gezicht te toveren voor onze fotografen hé!

Ballonnenman Ben

Deze sympathieke ‘clown’ loopt ergens rond op on festivalterrein. Alle kinderen, maar ook de volwassenen, mogen aan hem vragen wat ze willen: of het nu een hond, aap, poes, bloem, zwaard, konijn, pony, schildpad, hoed, kroon, vlinder, beer, papegaai of… is, geen uitdaging is hem te groot.

Hij heeft ook altijd wel enkele kleine goocheltrucs op zak voor de iets ouderen of de geïnteresseerden.

De kans dat je al snel een kwartier ‘aan zijn lippen hangt’ is dus groot.

Tjoebie

Is het een vogel, is het een vliegtuig? Nee dat is het niet… Maar… wat is het dan wel. Niemand weet het. Iedereen maakt ervan wat hij zelf wil. n…

Deze creatie beweegt zich tussen het publiek door en entertaint zowel jong als oud d.m.v. zijn gekke bewegingen en geluidjes die hij maakt. Zijn oog gaat ook altijd alle kanten uit… Benieuwd wat deze gekkerd bij jullie teweeg zal brengen.

Shotokan Karate Essen

Bij deze club krijg je een gezonde mix van traditionele – en sportkarate. De club bestaat reeds ruim 30 jaar, en verscheidene lesgevers hebben meer dan 35 jaar ervaring.

Daarbij komt nog dat het ook ‘gewoon een vriendenclubje’ is waar iedereen, jong en oud, welkom is.

Heb je de ambitie om een zwarte band te behalen, of wil je een keertje proeven van? Je kan de club een demonstratie zien geven op zaterdag… Spreek gerust één van hen aan voor meer info (wel voorzichtig zijn!)

Zusje Grime

Zusje Grime tovert een wondere wereld op elk gezichtje. Niet alleen kinderen, maar ook volwassenen worden gelukkig van haar kleine kunstwerkjes.

Een sprookjesprinses, een lievelingsdier, een superheld of een halloweencreatie, ... al je wensen staan in een mum van tijd op je gezicht of op je arm getoverd.

Geen fan van grimeren? Geen nood: dan zet ik een glamoureuze glittertattoo!

Dofkapel

Een bende blazers, roffelaars, trommelaars, pleziermakers pur sang. We vernemen dat hun motivatie groot is, zo groot zelfs dat ze met een 40-tal richting Kalmthout zullen afzakken.

We zijn ambitieus, maar zulk een groot aantal muzikanten krijgen we vooralsnog niet deftig op één van onze podia. We gaan dus bij deze de naam STRAATfeesten waar maken, en sturen Dofkapel – euhm - de straat op…

Speciaal voor hen aan de kant gaan willen we niet vragen, al zijn we er quasi zeker van dat jullie dat spontaan zullen doen.

Ter info: een polonaise in hun kielzog kunnen de dames en heren van deze vrolijke bende wel appreciëren

Geflambeerd or be Bubbled - Ron Jaluai

Een mobiele act waarbij een magische kar en een vliegende antieke bakfiets door 2 artiesten de ruimte worden doorgestuurd! Waarbij maar liefst 36000 zeepbellen per minuut worden geproduceerd / gecombineerd met “hoe kan het ook anders” : Vlammen! En dit alles op een bedje van bijhorende magische muziek!

Vandaag creëert Ron Jaluai een rondtrekkende sfeer van een cocoon/bom/tornado van zeepbubbels en vlammen, die niet ongezien passeert en bij ieder (zowel kind als volwassene) een glimlach op het gelaat tovert!

Jos & Jos topfotografen

Dit zijn niet zomaar fotografen, maar topfotografen die een heel bijzondere manier van werken hebben.

Zij zorgen voor de meest perfecte foto. Ze maken foto’s van zowat iedereen met de juiste uitstraling, zoals ze zelf zeggen : “u heeft echt een karakterkop, prachtig een echte unieke kans” Het toestel is dan ook het nieuwste van het nieuwste met ingebouwd fotoshop-programma. Hilariteit alom bij het zien van het resultaat!

Niet dat we onze twijfels hebben bij de professionaliteit van onze eigen fotoploeg, maar deze heren zullen vast en zeker voor een meerwaarde zorgen… Poseren maar!

Filial BALE Capoeira

Capoeira is een Braziliaans spel en wordt ook wel een krijgskunst of vecht-dans genoemd. In het spel worden gevecht, dans en acrobatiek gecombineerd op het ritme van de muziek. De muziek wordt gemaakt door de leden zelf, zij bespelen diverse instrumenten die bij capoeira horen.

Bij capoeira staan de mensen in een cirkel. In het midden staan twee mensen die afwisselend aanvals- en verdedigingstechnieken uitvoeren. Omdat het een spel is, wordt er niet gesproken van een winnaar of een verliezer, maar het is vaak wel duidelijk wie het spel het beste beheerst. Wie is het snelst of het meest creatief?

Zin om een keertje te proeven, behoefte aan een nieuwe hobby? Wie weet ben je na zondag vertrokken!

Palm
Mieke Stevens
KDG
Callista
Kalmthout
Benga
Signway
Delex